ГоловнаЕкономікаФінанси

У МВФ заявили про відсутність обмежень для співпраці з Україною під час військового стану

"Ми сподіваємося на невідкладну деескалацію теперішньої ситуації".

У МВФ заявили про відсутність обмежень для співпраці з Україною під час військового стану
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд заявляє про відсутність юридичних обмежень для продовження співпраці з Україною під час воєнного стану.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми спостерігаємо за останніми подіями, включаючи введення воєнного стану, і сподіваємося на невідкладну деескалацію теперішньої ситуації. МВФ не має юридичних обмежень щодо продовження співпраці з Україною в цій ситуації", - йдеться в заяві постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін виключив вплив введення воєнного стану на співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ) та іншими міжнародними фінансовими організаціями.

Нагадаємо, в жовтні Україна і МВФ досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року і завершувалась в березні 2019 року. Вона висуває меншу кількість вимог для отримання грошей. Однією з вимог є ухвалення бюджету з обмеженим дефіцитом.

Верховна Рада минулого тижня ухвалила держбюджет-2019 з дефіцитом до 2,3% ВВП, що було однією з умов затвердження програми, проте необхідний ще аналіз ухваленого документа щодо відповідності з досягнутими домовленостями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram