>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Через воєнний стан ніякі спортивні турніри не скасовуватимуть, - Жданов

Обмеження можуть застосовуватися лише в разі наявності інформації про серйозну небезпеку для громадян.

Через воєнний стан ніякі спортивні турніри не скасовуватимуть, - Жданов
Фото: mpsh.ru

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов запевнив, що через введення воєнного стану в окремих областях України ніякі спортивні турніри не скасовуватимуть.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Міністерство молоді та спорту працює в штатному режимі: реалізуються молодіжні заходи і проекти, проводяться і фінансуються заплановані навчально-тренувальні збори національних збірних команд, виїзди на міжнародні змагання (крім країни-агресора РФ), спортивні та фізкультурно-оздоровчі заходи передбачені в Єдиному календарному плані на 2018 рік", - написав Жданов.

Він також зазначив, що рішення про участь спортсменів-військовослужбовців та офіцерів ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, МВС, Держприкордонслужби, інших силових відомств у спортивних заходах в умовах воєнного стану - приймається їх безпосереднім командуванням.

"Друге - указом Президента України не відміняються ніякі спортивні турніри національного і міжнародного рівня, які заплановані до проведення в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській, Вінницькій областях", - наголосив міністр.

Жданов зауважив, що будь-які обмеження щодо проведення масових спортивних заходів можуть застосовуватися лише в разі наявності інформації про серйозну небезпеку для громадян, отриманої від Служби безпеки та правоохоронних органів.

"Міністерство молоді та спорту, відповідні національні федерації з видів спорту та організатори змагань будуть окремо інформувати суспільство про кожний такий випадок. При цьому зрозуміло, що під час проведення масових спортивних заходів у цей час будуть посилені заходи безпеки. Зберігаємо спокій і захищаємо Україну!" - додав Жданов.

Нагадаємо, через збройну агресію Росії проти України в Азовському морі Рада нацбезпеки і оборони запропонувала президентові Петру Порошенку ввести воєнний стан на 60 діб. Президент це рішення підтримав

На сайті Верховної Ради було опубліковано указ Порошенка №391 про 60-денний воєнний стан. Він же передбачає обмеження 12 базових прав і свобод громадян. У зверненні до народу Порошенко оголосив про новий указ - його буде введено на 30 днів, щоб вибори президента відбулися 31 березня 2019 року, і не передбачатиме обмеження прав і свобод.

Верховна Рада о 16:00 відкрила позачергову сесію для затвердження указу Президента про введення воєнного стану. Робота парламенту кілька годин була заблокована незадоволеними депутатами. Сесію декілька разів закривали на перерву. Проте Рада підтримала воєнний стан, який з 28 листопада буде введено в 10 областях терміном на 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram