>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Формула-1: Гемілтон пояснив, чому з'явився на подіумі Гран-прі Абу-Дабі топлес

Чемпіон світу виграв завершальну гонку сезону.

5-разовий чемпіон світу у класі машин Формула-1 Льюїс Гемілтон підкреслив, що роздягнувся на подіумі Гран-прі Абу-Дабі, щоб привернути увагу до свого татуювання Still I Rise (Я піднімуся), яке є відсиланням до однойменного твору поетеси Майї Енджелоу.

"Я завжди хотів це зробити, хотів показати, привернути увагу до цього татуювання. Думаю, що це був ідеальний момент для цього. Це вірш Майї Енджелоу. Він стосується усіх, хто спотикається і падає", - наводить слова Гемілтона RaceFans.

"Біллі Монгер надихнув мене цього року, думаю, йому здасться це дивним, бо вважає, що я надихаю його, він хоче бути у Формулі-1. Але те, що зробив він, ті люди, які переживають важкі часи, - вони показують значення цих слів. Я намагаюся дотримуватися цього ж девізу, наскільки це можливо", - цитує чемпіона світу видання.

Нагадаємо, навесні минулого року у Великобританії на трасі Донінгтон-парк у гонці Формули-4 у важку аварію потрапив 17-річний британський пілот Біллі Монгер. Багато свідків описували подію як найгіршу аварію в автоспорті, яку вони коли-небудь бачили.

Під час гонки, яка проходила у вологих умовах, Монгер врізався у машину Патрика Пасми, яка з'явилася несподівано і майже зупинилася. У пілота практично не було часу на гальмування.

Протягом півтори години стюарди намагалися витягти з кокпіта пілота, який отримав важкі травми ніг, після чого він його відправили на медичному вертольоті у госпіталь, де лікарям довелося ампутувати обидві ноги Монгера.

Монгер (другий зліва) і Гемілтон
Фото: EPA/UPG
Монгер (другий зліва) і Гемілтон

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram