ГоловнаЕкономікаБізнес

"УЗ" подала касацію на поновлення звільненого голови пассектору

Компанія не згодна з тим, що Романків повинен працювати в ній.

"УЗ" подала касацію на поновлення звільненого голови пассектору
Фото: cfts.org.ua

"Укрзалізниця" 6 вересня подала касаційну скаргу на постанову Апеляційного суду Тернопільської області, який у серпні вирішив поновити на посаді звільненого директора пасажирських перевезень Ігоря Романківа.

Про це LB.ua повідомила прес-служба компанії.

На виконання рішення Апеляційного суду Романківа поновили на посаді з 6 лютого 2018 року.

Нагадаємо, що 17 серпня 2018 року Апеляційний суд Тернопільської області прийняв рішення скасувати наказ про припинення контракту з Романківим, поновивши його на посаді директора пасажирських перевезень і стягнувши з компанії 1,43 млн гривень зарплати, якої він не одержав внаслідок "вимушеного прогулу" .

Романків працював в "Укрзалізниці" з квітня 2010 року, а директором пасажирських перевезень став у грудні 2016-го. У лютому наступного року з ним підписали контракт на рік і у 2018-му звільнили у зв'язку з закінченням терміну договору.

Романків подав до суду, оскільки, на його думку, він працював на підставі безстрокового трудового договору від 2010 року, а річний контракт не був передбачений статутом ПАТ "Укрзалізниця".

Тернопільський міськрайонний суд 10 травня 2018 року відмовив у задоволенні цього позову, але апеляційна інстанція погодилася з доводами Романківа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram