ГоловнаЕкономікаДержава

В умовах агресії з боку РФ не може бути й мови про конкуренцію російського вугілля з українським - Федерація роботодавців ПЕК

Видобуток українського вугілля скоротився на 5%.

В умовах агресії з боку РФ не може бути й мови про конкуренцію російського вугілля з українським - Федерація роботодавців ПЕК

В умовах агресії з боку РФ не може бути й мови про конкуренцію російського вугілля з українським. Про це заявив радник Федерації роботодавців паливо-енергетичного комплексу України Руслан Богданов, коментуючи розпорядження Кабінету Міністрів про пріоритетне спалювання на теплоелектростанціях українського вугілля, пише Главком.

«Я не розумію, чому пріоритет українського вугілля досі не працює. 80% імпортного вугілля приїжджає з Росії. При цьому експерти кричать, що пріоритет порушує якусь конкуренцію. Конкуренцію між ким і ким? Між Україною і агресором. Як взагалі можна порівнювати вітчизняне вугілля і російське?» - зазначив Богданов.

На його думку, введення пріоритету марки Г лежить в площині інтересів національної безпеки України.

«Це питання національної безпеки. Це питання стабільної енергосистеми. Росія в будь-який момент перекриє поставки вугілля, і що в такому випадку ми будемо робити. Тому потрібно вже зараз фінансувати наші підприємства, брати більше вугілля у наших шахтарів», - підкреслив радник.

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України готує розпорядження, яким планує ввести в дію пріоритетне спалювання на теплоелектростанціях українського вугілля. На думку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, пріоритет українського вугілля позитивно вплине на енергонезалежність і вітчизняну економіку.

За інформацією ЗМІ, видобуток енергетичного та коксівного вугілля в Україні за період з січня по вересень 2018 року скоротився на 5% порівняно з таким самим періодом минулого року.

При цьому за інформацією Міністерства енергетики та вугільної промисловості, в наступному році Україна імпортує 3,8 мільйона тонн вугілля з Росії (72% від усього імпорту антрациту).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram