ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укроборонпром" показав модернізований "Град" під назвою "Берест"

Для виробництва машини використано тільки українські комплектувальні

Шепетівський ремонтний завод представив на київській виставці "Зброя та безпека" модернізовану БМ-21 "Град" під назвою БМ-21 УМ "Берест".

Як повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", для виробництва машини використано виключно українські комплектувальні. Зокрема, "Берест" встановлено на новому шасі КрАЗ 5401НЕ з колісною формулою 4х4.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Фото: ukroboronprom.com.ua

Особливістю машини стала цифрова система управління вогнем, яка дозволяє екіпажу, не покидаючи кабіну, проводити підготовку до стрільби, зокрема - топогеодезичну прив'язку.

"Нові цифрові технології інтегрують "Берест" у систему обміну інформацією на полі бою. Завдяки цьому розрахунок РСЗВ у режимі реального часу отримує точні координати противника, які в опрацьованому вигляді надходять з безпілотників, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження. Така інтеграція в рази підвищує точність і ефективність ведення вогню", - йдеться в повідомленні.

Ще однією особливістю нової РСЗВ є збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів, замість 40 у системи "Град". Велика потужність дозволяє гарантовано знищувати противника і оперативно розподіляти вогонь між різними цілями.

Нагадаємо, 2015 року Харківське конструкторське бюро ім. Морозова представило нову реактивну систему залпового вогню "Верба" - нове покоління РСЗВ БМ-21 "Град".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram