ГоловнаЕкономікаБізнес

Демонтаж Шулявського шляхопроводу в Києві призначено на початок листопада

"У перші дні буде пекло на дорогах".

Демонтаж Шулявського шляхопроводу в Києві призначено на початок листопада
Фото: Сергей Нужненко

Шулявський шляхопровід у Києві мають намір знести 3-4 листопада, у вихідні. Протягом 1,5 року планують побудувати нову розв'язку у вигляді неповної конюшини. Проект також передбачає знесення ливарного цеху заводу "Більшовик".

Про це повідомила газета "Вечірній Київ".

"У перші дні буде пекло на дорогах, але сподіваємося, недовго. Зараз будуть розставляти дорожні знаки і нові світлофори для об'їзду транспортом будівельної зони. Переобладнали вже контактну мережу для тролейбусів. Машини поїдуть по вулицях Нестерова, Цедіка, Гарматній і Виборзькій", - повідомив головний інженер КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" Олександр Здольник.

Шулявський шляхопровід демонтують повністю: спочатку знесуть прогонові будови, опори, потім - фундамент. "Старі фундаменти не придатні для нових сучасних і майбутніх навантажень. Замість старого тут встановлять нове свайне поле", - заявив Здольник.

Під час усіх цих робіт проспект Перемоги не перекриватимуть для транспорту повністю, тільки частково обмежать рух на одній смузі. Ремонтники обіцяють працювати навіть уночі.

Зараз будівельники зайняті тим, що переносять і розширюють зливову каналізацію, водопровід, телефонні і електрокабелі.

Нагадаємо, 2017 року після руйнування частини Шулявського шляхопроводу КМДА оголосила про намір закрити його на реконструкцію. Роботи мали розпочати ще 1 травня 2018 року, потім початок реконструкції перенесли на 1 червня, потім - на невизначений термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram