ГоловнаЕкономікаБізнес

Імпорт вживаних автомобілів в Україні вийшов на новий рекорд

Частка "євроблях" на первинному ринку сягнула 60%.

Імпорт вживаних автомобілів в Україні вийшов на новий рекорд
Фото: Макс Требухов

У вересні 2018 року імпорт вживаних автомобілів в Україну вийшов на новий рекорд.

Відповідно до підрахунків Auto-Consulting, за місяць було реалізовано 10 666 тільки легкових автомобілів, удвічі більше порівняно з вереснем минулого року. Ще 2309 одиниць припало на старий сегмент малотоннажних вантажних авто (LCV).

Для порівняння: за вересень ринок нових легкових автомобілів скоротився до 6324 штук, що на 17% менше, ніж минулого року.

За підсумками 9 місяців сумарний обсяг старих імпортних автомобілів уже становить 74 167 легкових автомобілів і 19 580 одиниць техніки сегмента LCV.

Імпорт вживаних авто не дозволив ринку нових автомобілів у 2018 році вийти на хороші темпи зростання, а з середини року там узагалі почалися тенденції спаду.

За даними асоціації "Укравтопрому", в перший осінній місяць поточного року українці придбали 6,8 тис. нових легкових авто і 10,2 тис. імпортованих машин, що були в експлуатації. Частка автомобілів з пробігом на первинному ринку сягнула 60%.

Найпопулярнішою маркою серед ввезених вживаних авто залишається Volkswagen. Минулого місяця українці поставили на облік 1538 вживаних фольксвагенів. На другому місці Renault з показником 1383 старих авто. Третій результат у Skoda - 1008 авто з пробігом.

Найбільш затребуваним автомобілем з пробігом на первинному ринку як за підсумками місяця, так і за період з початку року став Renault Megane. У вересні цю модель вибрали 976 осіб, а за дев'ять місяців - 7428 осіб.

Нагадаємо, в першому півріччі 2018 року продажі вживаних автомобілів в Україні перевершили за обсягами ринок нових машин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram