ГоловнаПолітика

Водії "євроблях" відбили у прикордонників двох товаришів в КПП "Гоптівка"

Відкрито кримінальне провадження за ст. 342 Кримінального кодексу.

Водії "євроблях" відбили у прикордонників двох товаришів в КПП "Гоптівка"
Фото: EPA/UPG

Водії автомобілів на іноземних номерах, які організувалися в рух "Авто Євро Сила", влаштували безладдя з прикордонниками в пункті пропуску "Гоптівка" в Харківській області.

На сайті Держприкордонслужби сказано, що за кілька годин до цього на виїзд з країни прибули два автомобілі Volkswagen польської реєстрації під керуванням громадян України. Вони пройшли всі види контролю, після чого вирішили розвернутися в нейтральній смузі і пройти у зворотному напрямку.

Прикордонники заявили, що в такому разі інформація про перетин кордону анулюється.

Це спровокувало скандал, і водіїв затримали для складання адмінпротоколу за ст. 202 (порушення режимних правил у КПВВ) і ст.185-10 (злісна непокора прикордоннику) КУпАП.

АЄС викликала на підмогу інших водіїв. Вони прибули на пункт пропуску і почали блокувати роботу прикордонників з вимогою зустрітися із затриманими.

Інцидент призвів до відкриття кримінального провадження за статтею 342 Кримінального кодексу - опір співробітникові влади.

На сайті харківського відділення АЄС сказано, що водіїв-порушників відбили у прикордонників.

"Двох українців, які хотіли розвернутися на нейтральній території, поклали обличчям в асфальт, наділи наручники і завдали фізичних каліцтв, плюс зіпсували майно! Затримали без підстав більш ніж на 6 годин! Не допускали адвокатів, хамили і вели себе дуже зухвало. На заклик про допомогу виїхав актив АЄС Харкова. Хлопців звільнили, готуємо позовну заяву! Для тих, хто не розуміє, що саме сталося. Була грубо порушена Стаття 33 Конституції України. Ніхто не може обмежити вільне пересування громадянина України, право вільно залишати територію України. Громадянин України не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну", - так описали інцидент в організації "євробляхерів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram