ГоловнаСуспільствоПодії

46 жителів окупованого Криму виїхали на територію України через викиди в Армянську

Переважно втікають пенсіонери, інваліди та батьки з маленькими дітьми.

46 жителів окупованого Криму виїхали на територію України через викиди в Армянську
Фото: kerch.fm

Упродовж трьох днів через тимчасово закритий контрольно-пропускний пункт "Каланчак" на адмінкордоні з окупованим Кримом українські прикордонники для отримання медичної допомоги пропустили 46 осіб. На КПВВ "Чаплинка" адмінкордон ніхто не перетинав.

Про це повідомив помічник начальника Херсонського загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов, передає Громадське радіо.

"Серед осіб, які перетнули адмінкордон за ці 3 дні, були переважно літні люди, громадяни з малолітніми дітьми й особи з інвалідністю", - повідомив Шевцов.

На КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" чергують карети швидкої допомоги. У разі потреби медики оглядають і надають допомогу тим, хто перетинає адмінкордон, додав Шевцов.

Нагадаємо, 6 вересня КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" тимчасово закрили у зв'язку з небезпечною екологічною ситуацією через викиди сірчистого ангідриду на заводі "Кримський титан" на території тимчасово окупованого Криму.

Після хімічного викиду в Армянську, що на півночі окупованого Криму, по допомогу до медиків зі скаргами на погане самопочуття звернувся 61 український прикордонник. З них п'ятеро були госпіталізовані.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram