ГоловнаПолітика

Окупаційний "Верховний суд" Криму відхилив апеляцію захисту Балуха на відмову в УДЗ

Балух деякий час брав участь у засіданні за допомогою відеозв'язку.

Окупаційний "Верховний суд" Криму відхилив апеляцію захисту Балуха на відмову в УДЗ
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

У понеділок, 10 вересня, в окупованому Росією Криму "Верховний суд" залишив без змін рішення Роздольненського районного суду у справі українського активіста Володимира Балуха. Про це повідомляє "Кримська правозахисна група" на своїй сторінці в Фейсбуці.

"У "Верховному суді" Криму проходить судове засідання, на якому розглядають апеляційну скаргу захисту українського активіста Володимира Балуха на рішення "суду" про припинення провадження щодо його умовно-дострокового звільнення", - сказано в повідомленні.

Балух брав участь у засіданні по відеозв'язку. Під час виступу прокурора українець перебив обвинувача, назвавши судове засідання фарсом, і відмовився брати в ньому участь.

Суддя відключив відеозв'язок з обвинуваченим, а потім залишив рішення районного суду без змін. Таким чином, вимогу сторони захисту не було задоволено.

Нагадаємо, українського активіста Володимира Балуха ФСБ Росії затримала 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку в Криму 90 патронів і кілька тротилових шашок. Балуха засудили до трьох років і 7 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму.

5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд у Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму та штрафу 10 тисяч рублів за сукупністю двох кримінальних справ.

Захист Балуха і правозахисники переконані, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який вивісив на своєму будинку. У березні 2018 року Балух оголосив голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram