ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін заявив про "кардинальні" зміни в програмі "Доступне житло"

Заявникам тепер дозволено самостійно обирати житло.

Кабмін заявив про "кардинальні" зміни в програмі "Доступне житло"
Фото: СтройОбзор

Кабінет Міністрів затвердив новий порядок надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом. Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що йдеться про "кардинальні" зміни.

"Інтерфакс-Україна" вказує, що заявникам тепер буде дозволено самостійно обирати житло в межах встановлених цін і площі (залежно від членів сім'ї). При цьому вводиться заборона на продаж квартири, отриману за програмою доступного житла, упродовж трьох років.

Відповідно до змін, знижується максимальний рівень доходів для учасників програми: не більш ніж триразовий розмір середньомісячної заробітної плати в регіоні.

"Ми забезпечуємо 30% компенсації придбання доступного житла від держави або місцевих бюджетів [для звичайних заявників] і 50% компенсації для внутрішньо переміщених осіб і учасників АТО. Вводимо можливість для учасників програми придбати вже готове житло від забудовника. Знижуємо необхідний рівень середньомісячного доходу сім'ї, що потребує поліпшення житлових умов, з 5 до 3 розмірів середньомісячної заробітної плати в підрахунку на душу населення відповідно до регіону. Але головне - впроваджуємо прозоре інформування через сайт Фонду сприяння молодіжному будівництву про учасників програми і тих, хто отримує державну підтримку. Ми впроваджуємо кардинальні зміни", - заявив Зубко.

Нагадаємо, фінансування програми "Доступне житло" на 2018 рік - усього 100 млн гривень, тоді як на участь у ній можуть претендувати сотні тисяч людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram