ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія "Нібулон" заявила про вихід фейкових замовних матеріалів на сайті ІА "Стопкортв" Новости компаний

Компанія "Нібулон" заявила про вихід фейкових замовних матеріалів на сайті ІА "Стопкортв"

У компанії «Нібулон» повідомили, що 11 вересня сайт ІА «Стопкортв» опублікував черговий фейк щодо компанії, який є продовженням циклу замовних матеріалів, серед яких - програма «Стоп корупції». Усі ці проплачені фейки мають за мету забруднити репутацію підприємства та здійснити тиск на компанію.

11 вересня на сайті stopcor.org вийшла новина з гучним заголовком «Знімальну групу «СтопКору» вже 6 годин тримають у заручниках на підприємстві компанії Нібулон». У компанії «Нібулон» офіційно заявили, що опублікована на цьому сайті новина не відповідає дійсності та є черговим замовленням з метою забруднити репутацію компанії та її керівництва.

«Звернувшись за запитом безпосередньо до центрального офісу нашої компанії та тероризуючи наших працівників, на другий день працівники «Стопкортв» переключилися на Лідіївку. Нікого не попереджуючи, вони без дозволу і попереднього погодження приїхали на наше підприємство, більш ніж три з половиною години безпілотний літальний апарат займався зйомкою виробничих баз підприємства. Без пред’явлення посвідчення і без попереднього повідомлення. Тим самим вони порушили чинне законодавство», - повідомили в компанії «Нібулон».

За даними прес-служби «Нібулон», коли директору філії Дмитру Шейку стало відомо, що на території нашого підприємства відбуваються зйомки виробничих баз, він звернувся до начальника поліції Доманівського району, щоб розібратися, хто ці люди, хто їх скерував і хто їм надав дозвіл на зйомку виробничих баз приватного підприємства.

«У журналі поліції це повідомлення зафіксоване. Після виклику поліції до Дмитра Шейка звернулися журналісти і почали вимагати певні документи без пред’явлення посвідчення і без попереднього повідомлення та заважати йому виконувати свої службові обов’язки. На це директор філії попросив їх надати офіційний запит, після якого, можливо, надасть відповідь, та відмовився від подальших коментарів. Через 40 хвилин прибула поліція, яка прийняла офіційну заяву від директора філії», - пояснили в компанії «Нібулон».

За даними прес-служби «Нібулон», ані поліція, ані працівники підприємства не заважали журналістам виконувати зйомки території. Причому поліція усунулася і не зробила навіть зауваження журналістам. Таким чином, представники «Стопкортв» безперешкодно проводили зйомку більше трьох з половиною годин.

«І тільки після закінчення робочого дня люди вийшли за межі території і обступили журналістів. Ті, своєю чергою, просто закрилися в машині, коли місцеві почали їх запитувати, хто вони такі і що тут роблять. Простих людей вони ігнорували і продовжували свої ганебні дії, тим самим провокуючи населення. Лідіївці змушені були реагувати на це беззаконня. Потім у ЗМІ вже це було подане, як блокування журналістів. Хоча насправді журналісти спокійно впродовж кількох годин проводили зйомки, а в машині фізично практично не перебували. Те, що до поліції звернулося ІА «СТОПКОРТВ» - також неправда, адже насправді до правоохоронних органів звернувся першим директор філії «Нібулон», на виклик якого і приїхали правоохоронці. Те, що було рукоприкладство, – це також неправда, чому є свідки», - повідомили в компанії «Нібулон».

Офіційна позиція компанії «Нібулон» така: те, що відбулося на території філії «Нібулон» у селищі Лідіївка 11 вересня, – продовження замовлення та атаки проти компанії та її керівництва, яке вже мало місце у пресі – зокрема, у програмі «Стоп корупції»: «Кредитні таємниці ″НІБУЛОНАˮ», що вийшла в ефір 3 червня 2018 року. Тоді журналісти «СТОПКОРТВ» намагалися без пред’явлення посвідчення і без попереднього повідомлення зустрітися з генеральним директором компанії, поводилися нахабно і зухвало. Компанія «Нібулон» просить усі засоби масової інформації не поширювати відверто замовні матеріали «Стоп корупції» стосовно компанії.

У компанії пояснили, що «Нібулон» працює винятково в рамках чинного законодавства, і починаючи з червня готує матеріали для передачі в суд стосовно діяльності «Стоп корупції». «Але дивує те, що на адвокатські запити № 13-06/18-01 від 13.06.18 та № 27-06/18-1 від 27.06.18 щодо наявності у зазначеній передачі недостовірної інформації, яка шкодить діловій репутації компанії «НІБУЛОН», з боку ІА «СТОПКОРТВ» не було надано жодної відповіді. З чим стикнулася наша компанія? Ми не змогли знайти працівників ІА «СТОПКОРТВ» за вказаними юридичними адресами. Це інформаційне агентство – організація-фантом, це авантюристи, шантажисти», - заявили в компанії «Нібулон».

За даними компанії «Нібулон», отримавши спростування інформації, викладеної в червневій програмі «Стоп корупції», замовники бруду проти підприємств компанії продовжили свої темні справи та вийшли на родину Семена та Галини Луценків у селі Лідіївка. Ця родина вже 13 років «працює» на замовників, які шукають шляхи вчинити тиск на компанію та захопити через рейдерство її активи.

« У 1999 році родині Луценків від компанії «НІБУЛОН» була надана допомога на купівлю будинку, також компанія допомогла вивчити доньку Луценка на юриста. Але з часом Луценко зрозумів, що можна не працювати, а заробляти кошти іншим шляхом.

Перша пропозиція збагатитись таким чином для нього була вдалою. Саме у 2005 році Семен Луценко вперше засвітився у боротьбі з компанією «НІБУЛОН», відпрацьовуючи гроші братів Чуркіних, власників на той час Чорноморського суднобудівного заводу в м. Миколаєві. При спробі рейдерського захоплення вони вивели людей навіть під стіни Секретаріату Президента в Києві, вручили їм плакати», - повідомили у компанії «Нібулон».

Також у компанії пояснили, що в липні 2007 року дружина Луценка Галина надіслала Олексію Вадатурському листа з погрозами, образами та білим порошком невідомого походження. Правоохоронні органи розцінили цей вчинок як дрібне хуліганство, за що Галину Луценко було притягнуто до адміністративної відповідальності.

«Чергових ляльководів Семен Луценко знайшов у 2010 році – ВГО «Взаємодія та успіх». Мешканці с. Лідіївка не підтримали та засудили провокаційні дії С. Луценка, і ВГО «Взаємодія та успіх». На виконання звернення мешканців с. Лідіївка до Сухобалківського сільського голови за позовом Сухобалківської сільради судовим рішенням було заборонено проведення акцій на території смт Доманівка та с. Лідіївка. Крім того, рішенням суду було визнано недостовірною інформацію, поширену, зокрема, Семеном Луценком про Олексія Вадатурського, а С. Луценка зобов’язали спростувати недостовірну інформацію», - розповіли в компанії «Нібулон».

У компанії «Нібулон» зазначили, що у 2012 році Семен Луценко за участі представників ВГО «ЗТР «Солідарність» вчергове підбурював жителів с. Лідіївка до заворушень, ініціював проведення масових акцій. На виконання звернення мешканців с. Лідіївка до Сухобалківського сільського голови за позовом Сухобалківської сільради судовим рішенням було заборонено проведення акцій на території с. Лідіївка.

Вищезгадана програма «Стоп корупції»: «Кредитні таємниці ″НІБУЛОНАˮ» вийшла в ефір 3 червня. Після її виходу на керівництво компанії вийшла донька Семена Луценка Олена, яка намагалася «узгодити всі питання» спочатку за 500 тисяч гривень, а потім за 1 млн гривень. Усі ці матеріали задокументовані та передані до правоохоронних органів 2 серпня 2018 р., відповідна заява зареєстрована в ЄРДР 3 серпня 2018 р. № 12018150000000225. Під час подій 11 вересня все виглядало так, наче це спланована програмована акція. Журналісти знали, як поводитися, діяли узгоджено з іншими присутніми там ЗМІ, які після цього висвітлили ці події однобічно, чим були дуже ображені місцеві жителі, які висловлювалися проти непрошених гостей. Увесь цей час у машині «Стоп корупції» перебувала донька Семена Луценка, яка взяла участь в організації цієї провокації.

Офіційна позиція компанії «Нібулон» така: головна мета діяльності родини Луценків – звичайний шантаж безпосередньо генерального директора компанії Олексія Вадатурського і вимога грошей (шестизначні суми в іноземній валюті). Усі ці матеріали та покази свідків є в матеріалах Доманівського районного суду, який визнав дії родини Луценків протиправними.

«Ми просимо ЗМІ не поширювати недостовірних даних, що публікуються заради забруднення репутації компанії та є засобом шантажу та тиску на керівництво компанії «Нібулон». Також компанія «Нібулон» звертається до правоохоронних органів з проханням ретельно розслідувати усі наші заяви. Вважаємо, що замовні атаки на одне з найбільших підприємств України чинять невиправну шкоду інвестиційному клімату України, а також заважають безперебійній роботі компанії, що з року в рік є одним із найбільших роботодавців та платників податків», - заявили в компанії «Нібулон».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram