ГоловнаЕкономікаБізнес

Призначено нового керівника майбутнього оператора ГТС України

Місце Ноздріна посів колишній директор департаменту нафтогазового комплексу Міненерго.

Призначено нового керівника майбутнього оператора ГТС України
Фото: EPA/UPG

Наглядова рада публічного акціонерного товариства "Магістральні газопроводи України" (ПАТ МГУ) 12 вересня звільнила від виконання обов'язків голови правління Валерія Ноздріна, призначивши замість нього Олександра Лісниченка.

Про це йдеться в повідомленні підприємства.

Ноздрін обіймав цю посаду із січня 2017 року. У червні 2018 року стало відомо, що він написав заяву про відставку.

Лісниченка обрано на посаду в.о. голови правління безстроково. Раніше він обіймав посади директора департаменту нафтогазового комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, а також обіймав посаду директора департаменту продажів і операційної діяльності компанії "Альянс Холдинг".

Нагадаємо, у листопаді 2016 року Кабмін у рамках реформування НАК "Нафтогаз України" ухвалив рішення про створення нової компанії-оператора ГТС - ПАТ "Магістральні газопроводи України".

Згідно з планами поділу "Нафтогазу", виділення оператора ГТС (анбандлінг) відбудеться з 2020 року.

Оператор ГТС до кінця 2019 року входитиме до складу "Нафтогазу", який несе відповідальність за всі внутрішні підготовчі роботи для подальшого виділення оператора і передачі його активів з 1 січня 2020-го. МГУ до того часу не вестиме активної операційної діяльністі оператора ГТС, а працюватиме над підготовкою до процесу сертифікації.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram