ГоловнаЕкономікаБізнес

Львів оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу

Заявки від потенційних підрядників приймаються до 9 липня.

Львів оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу
Мэр Львова Андрей Садовый
Фото: Павло Паламарчук

Львівське комунальне підприємство "Зелене місто" 8 червня оголосило тендер на будівництво комплексу для перероблення твердих побутових відходів.

Оголошення про початок тендерних процедур оприлюднено на сайті Європейського банку реконструкції та розвитку, який виділяє 35 млн євро на будівництво заводу.

Учасникам тендеру висунули такі кваліфікаційні вимоги: заявник повинен мати середній річний обіг за останні три роки не менш як 38 млн євро, а в його портфоліо має бути не менше двох успішно реалізованих контрактів, що відповідають предмету цього тендеру. Такі контракти мають бути реалізовані за останні сім років і на суму не менш як 11 млн євро кожен.

Заявник також повинен мати підтверджений досвід у проектуванні, постачанні обладнання та будівництві аналогічних комплексів за останні 10 років; підтверджений факт успішної експлуатації аналогічного комплексу, побудованого заявником як генеральним підрядником, як мінімум протягом двох років після завершення гарантійного періоду. Крім цього, потрібно підтвердження наявності необхідного інженерного персоналу та технологічного обладнання.

Дата завершення прийому документів - 9 липня 2018 року.

У серпні має завершитися процедура перекваліфікації та початися основна частина тендеру.

Очікується, що переможець тендеру на будівництво заводу буде визначений у жовтні поточного року.

Нагадаємо, Львів має намір побудувати перший в Україні завод з глибокої переробки твердих побутових відходів, а також провести рекультивацію Грибовицького полігону. Місто також має намір впровадити кращі підходи до вторинної переробки та управління відходами.

Проблеми з вивезенням сміття у Львові тривають із середини 2016 року у зв'язку із закриттям міського сміттєзвалища. Влітку 2017 року міськрада змушена була передати ці обов'язки з доплатою Львівській ОДА.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram