ГоловнаЕкономікаФінанси

Данилюк: ситуація навколо моєї відставки розвивалася стрімко

"Усе робилося так, щоб мене не було в залі, щоб тихо проголосувати і забути".

Данилюк: ситуація навколо моєї відставки розвивалася стрімко
Фото: Сергей Нужненко

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що не хотів іти з посади, але ситуація з його відставкою розвивалася стрімко.

"Я ж насправді мав бажання працювати далі. Ситуація розвивалася дуже швидко. І навіть учорашнє голосування мало відбутися о четвертій годині... Мені сказали: "О четвертій годині буде голосування". Усе робилося так, щоб мене не було в залі. Все робилося так, щоб це тихо можна було проголосувати і забути", - сказав він у п'ятницю в ефірі "Радіо Свобода".

Данилюк: "Я не приймаю правил кругової поруки"

Відповідаючи на питання про мотиви, які спонукали написати лист послам країн G7 з критикою на адресу прем'єр-міністра і Президента, він підкреслив, що документ не мав стати надбанням громадськості.

"Він не мав бути публічним. Знаєте, чому він став публічним? Тому що це вирішили використовувати як аргумент, що я щось зробив не так. Мене не критикували за бюджет чи за податкову політику. Мене розкритикували за лист, який на сто відсотків є правдою", - прокоментував Данилюк.

За його словами, конфлікт такого рівня свідчить про дестабілізацію. "Коли виникає конфлікт такого рівня, це дестабілізація. Має бути зрозуміло, чому було прийнято такі рішення. Я тримався до останнього... Але я вичерпав усі інші заходи, це був винятковий крок", - пояснив він.

Данилюк також сказав, що після відставки має намір відпочити і, можливо, написати книгу про свою роботу в уряді. "Я відпочиваю. Мені раніше пропонували написати книгу. Зараз для цього з'явився час", - сказав він.

Нагадаємо, Верховна Рада 7 червня підтримала подання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. Виконувачем обов'язків міністра стала його заступниця Оксана Маркарова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram