ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко підтримав проект будівництва європейської колії до Львова

"Хочу кордон ЄС у плані залізниці пересунути і привезти Європу до Львова".

Порошенко підтримав проект будівництва європейської колії до Львова
Фото: brusentsov.com

Президент Петро Порошенко підтримав проект будівництва європейської колії завширшки 1435 мм до Львова.

"Я хочу кордон Європейського Союзу в плані залізниці пересунути і привезти Європу до Львова. Це можливо зробити, якщо будуть відпрацьовані проекти побудови вузької колії до Львова", - сказав він у п'ятницю під час робочого візиту до Львова.

За його словами, відповідне питання буде обговорюватися в п'ятницю з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою, а також з виконувачем обов'язків голови правління Публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" Євгеном Кравцовим.

"Це буде кілька напрямків, але, на моє глибоке переконання, треба починати зі Львова. Це можливий проект, я прошу не підкреслювати, що вже приймається рішення, я тільки дам доручення про підготовку пропозицій. Але я дуже хотів би, щоб наступна зустріч про транспортний хаб пройшла на Львівській залізниці, на Львівському вокзалі", - сказав Порошенко.

На його думку, будівництво вузькоколійної залізниці поліпшить ситуацію з вантажоперевезеннями і збільшить туристичний пасажиропотік.

Нагадаємо, проект "Євроколія Варшава-Львів" передбачає будівництво комбінованої колії 1435/1520 мм на ділянці Львів-Перемишль. Загальна протяжність - 67 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram