ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ виставить "Сумихімпром" на приватизацію за 249 млн гривень

На продаж виставлятиметься 99,99% акцій.

ФДМ виставить "Сумихімпром" на приватизацію за 249 млн гривень
Фото: dmitryfirtash.com

Фонд державного майна виставить завод "Сумихімпром" на приватизацію за 248,85 млн гривень.

Про це повідомив в.о. голови ФДМ Віталій Трубаров.

"Завершено оцінку "Сумихімпрому". Вартість пакету акцій хімічного підприємства становить 248,85 млн гривень. На продаж виставлятимуть 99,99% акцій. Зараз Фонд напрацьовує умови приватизації пакету акцій, і сподіваюся, що цього року підприємство знайде ефективного власника", - написав Трубаров у

фейсбуці.

ПАТ "Сумихімпром" - це ключове підприємство хімічної галузі України, виробляє фосфатні мінеральні добрива і входить у список топ-100 найбільших державних підприємств. Основна продукція компанії - комплексні хімічні добрива (53% продажів) і діоксид титану (40% продажів). Підприємство виробляє близько 50 видів хімічної продукції, що використовуються в сільському господарстві, будівництві, лако-фарбовій промисловості та шкіряній і гумовій промисловості.

"Сумихімпром" є державним підприємством, але операційний контроль над ним здійснював Дмитро Фірташ через керуючого санацією Ігоря Лазаковича, який працював в "Остхемі" і тому вважається протеже власника Group DF. Прокуратура Сумської області 6 грудня 2016 року заочно повідомила про підозру Лазаковича й оголосила його в розшук. Але на початку 2017 року він з'явився - і з розшуку його зняли.

У жовтні 2017 року

Лазаковича звільнили.

Державний бюджет України на 2018 рік передбачає надходження 21,3 млрд гривень від приватизації державного майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram