ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд прийняв рішення про ліквідацію Кременчуцького автоскладального заводу

Підприємство закрилося понад три роки тому.

Суд прийняв рішення про ліквідацію Кременчуцького автоскладального заводу
Фото: kermo.org

Господарський суд Полтавської області 18 грудня ухвалив рішення про ліквідацію Кременчуцького автоскладального заводу (КрАСЗ, Полтавська область), що входить до групи компаній "АІС".

Про це йдеться в ухвалі суду від 18 грудня 2017 року, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд прийняв рішення про ліквідацію ТОВ "Кременчуцький автоскладальний завод" в рамках справи про його банкрутство за позовом Альфа-банку (Україна). Судом були визнані вимоги банку в сумі 240,028 млн гривень основного боргу, на підставі чого і було відкрито справу про банкрутство в 2012 році.

Під час справи також були включені кредиторські вимоги Сведбанку, Укрсиббанку, Першого українського міжнародного банку, Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції та Полтавського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Таким чином, загальний розмір кредиторських вимог, визнаних судом, склав 945,018 млн гривень і 74,578 млн доларів, які відповідач не зміг виплатити.

Згідно з повідомленням асоціації "Укравтопром", з дати свого заснування завод випустив більш ніж 140 тис. автомобілів під брендами ГАЗ, УАЗ, ВАЗ, Geely, SsangYong.

КрАСЗ спеціалізувався на великовузловому складанні автомобілів, виконанні передпродажної підготовки, гарантійного та післягарантійного обслуговування автомобілів.

Влітку 2014 року завод припинив діяльність, а в 2015 році його визнали банкрутом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram