ГоловнаЕкономікаДержава

Пинзеник вважає відірваним від економіки підвищення зарплат у бюджеті

Депутат прогнозує інфляцію.

Пинзеник вважає відірваним від економіки підвищення зарплат у бюджеті
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради, колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає, що зростання зарплат, закладене в державному бюджеті, відірване від економіки.

Про це він сказав журналістам у кулуарах парламенту.

"Якщо я виклав на стіл на 10% більше товарів, на скільки відсотків більше товарів можна з'їсти? Якщо економіка виробляє на 3% товарів більше, тоді питання: на скільки відсотків більше шанси жити краще? Ми можемо підняти зарплати у сто разів, у тисячу разів, але я дуже хочу, щоб людину, яка отримала гроші, в магазині чекав товар, а не вища ціна. Якщо показники виплати зарплат будуть відірваними від економіки, людей буде очікувати вища ціна, а не товар", - заявив він на прохання прокоментувати заяву президента Петра Порошенка про 4100 гривень мінімалки.

Пинзеник підкреслив, що в проекті бюджету поки що передбачено скромніше зростання зарплат, але економіка, яка збільшиться тільки на 3%, не може забезпечити навіть його.

Зараз мінімальна зарплата становить 3200 гривень. Проект державного бюджету на 2018 рік передбачає її підвищення на 16,3% - до 3723 гривень з 1 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram