ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк призупинив продаж валюти клієнтам через "Приват24"

Обмеження пояснюють вимогами законодавства України.

ПриватБанк призупинив продаж валюти клієнтам через "Приват24"
Фото: Сергей Нужненко

Державний ПриватБанк призупинив продаж валюти клієнтам через систему "Приват24". Купівля валюти у клієнтів тепер обмежена тільки часом роботи міжбанківського валютного ринку - робочі дні з 10:00 до 16:00.

Про це повідомила прес-служба банку.

"У зв'язку з вимогою законодавства України здійснювати безготівкові валютно-обмінні операції виключно через міжбанківський валютний ринок (МВРУ) регламент проведення таких операцій узгоджують з правилам МВРУ. Продати валюту в дистанційних каналах банку можна в робочі дні з 10:00 до 16:00 за поточним курсом на момент проведення операції", - повідомляють у банку.

Клієнти все ще можуть придбати валюту з метою переказу за кордон на сторінках "SWIFT-платежі" і "Перекази", але банк може попросити підтверджувальні документи цільового характеру придбання валютних коштів.

Зараз ПриватБанк розробляє новий функціонал сервісу онлайн-придбання валюти клієнтами.

Нагадаємо, що наприкінці 2016 року ПриватБанк перейшов у власність держави у зв'язку з тим, що попередні власники довели його до неплатоспроможності.

НАБУ розслідує кримінальне провадження за фактами можливого зловживання своїм службовим становищем посадовими особами Національного банку України, а також розтрати коштів ПриватБанку в особливо великому розмірі, здійсненої менеджментом і власниками істотної участі банку (ч.2 ст. 364, ч.5 ст.191 КК України), внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі понад 100 млрд гривень. Справа стосується незаконного надання кредитів попередніми власниками і топ-менеджерами фінустанови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram