ГоловнаЕкономікаФінанси

Рада прийняла поправки до держбюджету тільки за основу

Депутати проігнорували вмовляння прем'єр-міністра.

Рада прийняла поправки до держбюджету тільки за основу
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада прийняла поправки до державного бюджету тільки за основу.

Законопроект №6600, який пропонує збільшити витрати і доходи державного бюджету України в 2017 році на 26 млрд грн, у першому читанні підтримали 264 депутати.

"Якщо ми сьогодні приймемо це тільки в першому читанні, ви наступні два тижні працюєте в округах і комітетах, фактично ми зможемо прийняти ці зміни наприкінці липня. Нам ще потрібно рознести ці зміни по всій країні, по всіх підприємствах, і тільки тоді ми зможемо зробити розрахунки. А тоді буде вже новий опалювальний сезон. Це вже надто пізно!" - сказав на засіданні парламенту прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Ми таким рішенням спровокуємо величезну проблему через неплатежі. У нас є питання зарплат, енергоресурсів усього бюджетного комплексу. Неголосування цього закону призведе до кризи проплат", - зауважив він.

Гройсман пообіцяв, що уряд врахує критику депутатів і їх пропозиції до наступних змін, які будуть подаватися у вересні.

Незважаючи на вмовляння прем'єра, Рада проголосувала зміни тільки в першому читанні.

Нагадаємо, доходи держбюджету України в січні-травні 2017 року становили 325,77 млрд грн, що на 13,8%, або на 39,5 млрд грн, перевищило показники тимчасового плану. Однією з причин такого перевиконання стало надходження в спецфонд 29,7 млрд грн від спецконфіскації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram