ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд арештував київський ТРЦ "Караван"

Арештовано також торгово-офісний будинок.

Суд арештував київський ТРЦ "Караван"
Фото: podrugki.net

Голосіївський районний суд Києва арештував нерухоме майно торгово-розважального центру "Караван" у Києві, який належить ПАТ "Лекс Холдинг", кінцевим бенефіціаром якого є бізнесмен Олександр Ярославський.

Про це йдеться у висновку суду від 14 лютого.

"Арешт накладено за клопотанням слідчих Національної поліції в Києві в рамках кримінального провадження через завдання збитків ВТБ Банку. Досудове розслідування було відкрито 10 лютого цього року", - наголошено в повідомленні.

Крім ТРЦ, арештовано також торгово-офісний будинок площею 10,5 тис. кв. м за тією ж адресою.

У березні 2013 року ВТБ Банк і ПАТ "Лекс Холдинг" уклали кредитний договір на 75,81 млн доларів. Кінцевий термін повернення заборгованості за кредитом - не пізніше, ніж 15 серпня 2016 року. За версією слідства, ПАТ не мало наміру погашати кредит, а лише провело декілька платежів у рахунок погашення заборгованості на загальну суму 1,913 млн, при цьому останній платіж було здійснено 24 лютого 2016 року.

Поліція вважає, що, не бажаючи повертати банку взятий кредит, ПАТ сформувало фіктивну заборгованість перед ТОВ "Центр юридичного обслуговування "Егідія" (Харків) у розмірі 600 тис. гривень.

7 вересня 2016 року Госпсуд Києва за позовом цього ж центру юридичного обслуговування "Егідія" порушив справу про банкрутство ПАТ "Лекс Холдинг". Поліція стверджує, що рішення почати процедуру банкрутства було прийнято, щоб надалі зняти обтяження на іпотечне майно з метою відчуження його третім особам, не повертаючи борг банку.

Нагадаємо, в січні на сайті Асоціації рітейлерів України з'явилася інформація, що мережа "Караван" незабаром перейде в управління українського підрозділу французького холдингу Auchan. Повідомляли, що угоду ще не закрито, але вона близька до завершення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram