ГоловнаЕкономікаБізнес

"Рошен" вирішив зупинити Липецьку фабрику

Рішення прийнято з економічних і політичних причин.

"Рошен" вирішив зупинити Липецьку фабрику
Фото: dt.ua

Кондитерська корпорація "Рошен", яка належить президентові України Петру Порошенкові, у квітні 2017 року зупинить виробничу діяльність Липецької фабрики в Росії.

Про це повідомила прес-служба корпорації.

Рішення прийнято з економічних і політичних причин.

"Арешт майна Липецької кондитерської фабрики, накладений Слідчим комітетом Російської Федерації в рамках порушеної кримінальної справи, зробив продаж фабрики неможливим", - йдеться в заяві.

"Починаючи з 2013 року виробництво продукції на Липецькій кондитерській фабриці скоротилося втричі. Причиною стало і різке зниження асортименту після необґрунтованої заборони Росспоживнаглядом у 2013 році імпорту української продукції ROSHEN на територію РФ, і активна дискредитація діяльності фабрики в російських і українських ЗМІ, і тиск органів влади в низці регіонів на торговельні організації через продаж продукції Липецької кондитерської фабрики, і зниження загального рівня купівельної спроможності населення", - повідомила прес-служба "Рошен".

На фабриці зараз працюють близько 700 осіб, яких уже поінформовано про звільнення.

Нагадаємо, з квітня 2015 року майно Липецької фабрики Roshen перебуває під арештом через податкові претензії. У зв'язку з цим інвестгрупа ICU, яка має мандат на продаж російських активів Roshen, не може знайти покупця.

У січні 2016 року генеральний директор і міноритарний акціонер "Рошен" В'ячеслав Москалевський заявив, що підприємство виставлено на продаж. "Рошен" хоче виручити приблизно $200 млн за російські активи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram