ГоловнаЕкономікаФінанси

Рада відклала ухвалення нового Податкового кодексу на 2016 рік

З 1 січня набудуть чинності тільки нові податкові ставки.

Рада відклала ухвалення нового Податкового кодексу на 2016 рік
Фото: www.mukachevo.net

Влада України вирішила відкласти на наступний рік прийняття нового Податкового кодексу. Про це у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, з 1 січня в чинний Податковий кодекс упишуть нові ставки основних податків. Окрім того, він просить прийняти в першому читанні урядовий проект Податкового кодексу.

"Ми пропонуємо, щоб парламент України разом з урядом України допрацював урядовий проект змін, і не вводити його ні з 1 січня, ні з 1 лютого, а після тривалої дискусії, після широкого публічного обговорення, після підготовки бізнесу і прийняття українським бізнесом ввести його в дію протягом 2016 року", - сказав він.

Нардеп Григорій Шверк зі свого боку повідомив у фейсбуці, що Податковий кодекс прийматимуть за нормальною процедурою до липня наступного року, а запустять із 2017 року. "По-іншому не злітає", - написав він.

Нагадаємо, що проект Мінфіну передбачав уніфікацію ставок податку на доходи фізосіб, єдиного соцвнеску, ПДВ і податку на прибуток на рівні 20%. Проте згодом Національна рада реформ затвердила інші ставки: 18% з податку на прибутку і податку на доходи фізосіб, а також 20% з ЄСВ і ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram