ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрнафта" змінить правління 19 листопада

Нинішній склад працював в інтересах групи "Приват"

"Укрнафта" змінить правління 19 листопада
Архивное фото
Фото: vlada.io

Наглядова рада ПАТ "Укрнафта", яке держава намагається повернути під свій контроль, проведе засідання 19 листопада.

Один з основних пунктів запланованого порядку денного - зміни у складі правління компанії, пише профільне видання Oilnews з посиланням на свої джерела. Дату підтвердив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник в коментарі РБК-Україна.

Зміна правління компанії - є зобов'язанням його голови Марка Роллінса, включеним у трудовий договір. Нинішні члени правління "Укрнафти", зокрема Олексій Кущ і Володимир Пустоваров по суті були довіреними особами офшорних міноритарних акціонерів "Укрнафти", тобто Ігоря Коломойського.

У вересні цього року стало відомо, що Коломойський доплачував менеджерам "Укрнафти", у тому числі колишньому главі правління Пітеру Ванхеке і його заступнику Михайлу Бакуненку, мільйони доларів за роботу в інтересах "Привату". Кущу і Пустоварову міноритарії довіряли управління "Укрнафтою" за відсутності Ванхеке.

Державі в особі НАК "Нафтогаз України" належать 50% + 1 акція "Укрнафти", акціонери, контрольовані групою "Приват", володіють близько 42% у капіталі ПАТ.

У наглядовій раді "Укрнафти" 6 голосів належать представникам НАКу (Андрій Коболєв, Сергій Перелома, Сергій Коновець, Ярослав Теклюк, Поліна Загнітко, Петро Столяр), 5 членів ради представляють інтереси групи "Приват" (Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Михайло Кіперман, Ігор Палиця, Урієл Цві Лейбер).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram