ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр фінансів не знає дати приїзду місії МВФ

Невідома також дата подання в Раду від остаточного варіанта держбюджету

Міністр фінансів не знає дати приїзду місії МВФ
Фото: dyvys.in

Дату приїзду місії Міжнародного валютного фонду, головного кредитора України, поки що не визначено, оскільки у Фонді чекають на проект державного бюджету на 2016 рік і постатейний його аналіз. Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, повідомляє УНІАН.

"Дати (приїзду місії, - ред.) поки що немає", - сказала вона.

При цьому вона наголосила, що оскільки необхідно погодити з Фондом проект держбюджету на 2016 рік, поки що невідома дата подання остаточного варіанта бюджету у Верховну Раду.

"Ми подамо бюджет одразу ж, тільки-но він буде узгоджений з МВФ. Ми повинні пропрацювати з ними над кожною статтею, над кожним мільярдом, при цьому в нас не так багато статей, які можна скоротити", - наголосила Яресько.

Раніше міністр наголошувала, що проект держбюджету повинен бути "максимально реалістичним і здійсненним" і ґрунтуватися на нових податкових змінах, які парламент також повинен прийняти. Відсутність податкових змін не дозволить Україні вкластися в запланований дефіцит бюджету 3,7% ВВП на 2016 рік і збільшить його до мінімум 68 млрд грн, а також виведе Україну з програми реформ, схвалених Фондом.

Нагадаємо, місія МВФ у рамках другого перегляду програми EFF для України працювала в Києві з 22 вересня по 2 жовтня. За підсумками роботи місія вирішила продовжити дискусії з Україною. Другий транш від МВФ у розмірі 17 млрд доларів Україна отримала на початку серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram