ГоловнаЕкономікаФінанси

Порошенко: закон про валютні кредити не набуде чинності

Президент готовий ветувати скандальний проект, якщо Рада не отямиться і не скасує його сама

Порошенко: закон про валютні кредити не набуде чинності
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко сподівається, що Верховна Рада виправить свою помилку із законом про реструктуризацію валютних кредитів і до нього він не потрапить. Інакше він готовий застосувати до нього право вето.

Про це президент розповів в інтерв'ю 1+1.

"Закон ще не надійшов до мене. Закон має розглянути регламентний комітет, тому що багато депутатів написали заяви, що вони перебували поза сесійним залом, але їхні картки спрацювали", - заявив Порошенко.

"Я сподіваюся, що у Верховній Раді знайдеться достатньо здорових сил, щоб виправити, м'яко кажучи, помилку. Якщо політичного духу не вистачить у Верховній Раді, я захищу Україну", - заявив президент.

Він додав, що Верховна Рада, ухваливши цей законопроект, розчарувала його. "Тому що кожен із 229 депутатів, які натиснули кнопку, вони хотіли сподобатися людям, зробивши абсолютно безвідповідальне рішення... Штовхнули країну у прірву. Тому що тільки для перших норм цього закону країна мала купити десь від 7 до 10 млрд доларів, повністю залишити країну без банківської системи, без фінансової системи і фактично увергнути країну в хаос", - пояснив свою позицію Порошенко.

Нагадаємо, Національний банк неодноразово заявляв, що президент Петро Порошенко ветує закон про конвертацію валютних кредитів у гривню, навіть якщо його ухвалить Верховна Рада, тому що така вимога Міжнародного валютного фонду. Вона міститься у підпункті C пункту 19 нової програми кредитування МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram