ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія Суркіса оскаржила приватизацію "Дніпроенерго" Ахметовим

ДТЕК купив за Януковича 25% акцій енергокомпанії за 1,2 млрд гривень

Компанія Суркіса оскаржила приватизацію "Дніпроенерго" Ахметовим
Фото: www.ostro.org

Компанія "Львівенерго", яка контролюється Григорієм Суркісом, оскаржила приватизацію "Дніпроенерго" структурами Ріната Ахметова. Про це пише "Деловая столица" з посиланням на свої джерела. Позов також підтвердили у Фонді держмайна.

У 2012 році компанія DTEK Holdings Ltd без конкуренції купила 25% акцій "Дніпроенерго" за 1,18 млрд гривень, після чого частка Ахметова зросла до 66%, що забезпечило йому контроль над компанією.

Саме відсутність конкуренції стало основою позову "Львівобленерго". Схожа мотивація міститься у позовах дніпропетровського "Бізнес-Інвеста", що входить до сфери впливу групи "Приват" Ігоря Коломойського, який раніше цього року оскаржив приватизацію Ахметовим "Західенерго".

За неофіційною інформацією, "Бізнес-Інвест" паралельно зі "Львівобленерго" також оскаржив приватизацію "Дніпроенерго".

Нагадаємо, що Коломойський ще влітку минулого року заявляв, що "не можуть, а повинні повернутися в держвласність "Укртелеком", "Західенерго", "Дніпроенерго", "Дніпрообленерго", облгази, 49% Запорізького титано-магнієвого комбінату, "Сумихімпром". На його думку, приватизація за Віктора Януковича проводилася нечесно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram