ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні подорожчає цемент через зростання залізничних тарифів

65% цементу в країні перевозять залізницею

В Україні подорожчає цемент через зростання залізничних тарифів
Составы на станции Красный лиман, янвать 2015 г.
Фото: www.scm.com.ua

Українська асоціація підприємств і організацій цементної промисловості "Укрцемент" розкритикувала ініціативу "Укрзалізниці" підвищити тарифи на вантажні залізничні перевезення вдруге з початку року.

"Зростання тарифів матиме негативний ефект для підприємств цементної промисловості і в остаточному підсумку призведе до зростання ціни на цемент для кінцевого споживача", - цитує заступника виконавчого директора "Укрцементу" Петра Лопатьєва агентство УНІАН.

За його словами, на сьогоднішній день близько 65% цементу, що відпускають у країні, перевозять залізницею. "Відповідно, ініційоване "Укрзалізницею" зростання тарифів призведе до значного підвищення собівартості продукції підприємств цементної промисловості", - зазначив Лопатьєв.

Він нагадав, що "Укрзалізниця" намагається вже вдруге з початку року підвищити тарифи на вантажні перевезення. У січні 2015 року вони зросли на 30%. До цього індексувалися на 12,5% в липні 2014 року.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" звернулася до Міністерства інфраструктури з пропозицією підвищити на 25% тарифи на вантажоперевезення з 1 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram