ГоловнаЕкономікаБізнес

Курс долара засмутив українських споживачів

Населення з побоюванням очікує, що буде після виборів.

Курс долара засмутив українських споживачів
Фото: obozrevatel.com

Зростання вартості долара на початку вересня призвело до різкого погіршення споживчих настроїв в Україні, індекс яких знизився на 4,8 - до 81,8 пункта.

Про це свідчать дані дослідження споживчих настроїв, які щомісяця проводить компанія GFK Ukraine.

"Громадяни з усе більшим побоюванням чекають завершення передвиборної кампанії, нервово реагуючи на найменші зміни курсу долара до гривні. Погані новини про стан світової економіки та негативні прогнози українських економістів не додають оптимізму до економічних очікувань українців", - пояснюють аналітики компанії.

Із наближенням виборів зросли очікування девальвації гривні (що призвело до того, що все більше українців вважають доцільним саме зараз робити великі покупки) і інфляції. Крім того, українці почали більше побоюватися безробіття.

Дослідження, яке проводять із 2000 року, охоплює тисячу осіб віком від 15 до 59 років. Статистична похибка не перевищує 3,2%.

Нагадаємо, рейтингове агентство Fitch припускає, що до кінця цього року гривня може впасти на 10%. Водночас в уряді та Національному банку не бачать підстав для девальвації національної валюти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram