ГоловнаЕкономікаДержава

Янукович вимагає від Арбузова програму кредитування України

Економіка страждає від відсутності дешевих позик.

Янукович вимагає від Арбузова програму кредитування України
Фото: Макс Левин

Президент Віктор Янукович доручив голові Нацбанку Сергію Арбузову і прем'єр-міністру Миколі Азарову розробити програму розвитку кредитування економіки країни.

"Сергій Геннадійович, ви разом з українськими банками відпрацюйте врешті-решт і запропонуйте програму кредитування нашої країни", - цитує звернення Президента до Арбузова під час засідання комітету з економічних реформ РБК-Україна.

Він додав, що глава НБУ разом з Азаровим повинні надати свої пропозиції найближчим часом. Янукович підкреслив, що реальний сектор економіки сьогодні потребує дешевих кредитів.

Ми повинні розуміти, що без кредитування жодна економіка незалежної держави розвиватися не може

— Анатолій Кінах, президент Українського союзу промисловців і підприємців

Нагадаємо, в листопаді минулого року Кабмін зобов'язав банки кредитувати економіку, а не населення. Вже 2012 року в НБУ заявляли, що ситуація в банківській сфері дозволяє замислитися про пом'якшення монетарної політики, щоб активізувати кредитування.

Однак незважаючи на це, темпи кредитування залишаються низькими, що пов'язано переважно з високою вартістю позикових грошей. Водночас можлива девальвація гривні робить небезпечними кредити у валюті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram