ГоловнаЕкономікаБізнес

На акції Борщагівського фармзаводу не знайшлося покупця

Київ планував виручити за них 278 млн грн.

На акції Борщагівського фармзаводу не знайшлося покупця

Аукціон з продажу 29,95% акцій Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу не відбувся.

Як повідомили на Українській міжбанківській валютній біржі, на придбання пакета, який зараз належить київській громаді і вартість якого встановлено на рівні 278,331 млн грн, не було подано жодної заявки.

При цьому раніше заступник голови Київської міськадміністрації Олександр Пузанов повідомляв, що до столичної влади звернулося кілька компаній з проханням надати додатковий час, щоб оцінити інвестиційну привабливість заводу.

Окрім Києва, до найбільших акціонерів заводу входять два віргінські офшори Beldor Group і Lenik Group, яким сумарно належить більш ніж 41% акцій.

Борщагівський фармзавод випускає понад 100 лікарських препаратів. За рік підприємство виробляє близько 200 млн упаковок таблеток, 4 млн упаковок сиропів, 15 млн упаковок антибіотиків у капсулах, 14 млн флаконів стерильних антибіотиків. Продукцію заводу експортують у країни близького та далекого зарубіжжя. Статутний капітал акціонерного товариства становить 19,03 млн грн, номінал акції - 1 839 грн.

Нагадаємо, що раніше голова КМДА Олександр Попов поскаржився на недовиконання бюджету столиці. Він зазначив, що, зокрема, це пов'язано зі стримуванням приватизації комунальної власності за не дуже доброї ринкової ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram