ГоловнаКультура

Колишні орендарі кінотеатру "Київ" програли позов проти КМДА

Рішення винесла суддя Господарського суду Києва Оксана Грєхова.

Колишні орендарі кінотеатру "Київ" програли позов проти КМДА
Фото: Макс Требухов

Колишні орендарі кінотеатру «Київ» програли позов проти Київської міськдержадміністрації. Про це повідомляє ресурс «Ґрати».

Відповідне рішення сьогодні, 23 вересня, прийняла суддя Господарського суду Києва Оксана Грєхова.

Нагадаємо, протягом 20 років комплекс перебував у користуванні ТОВ "Культурний центр «Кінотеатр «Київ», директором якого є Вілія Бондаренко. За останні роки в кінотеатрі провели капітальний ремонт приміщень, обладнали його меблями і технікою за рахунок орендарів.

На початку 2019 року стало відомо, що кінотеатру "Київ" не продовжено оренду, а Київська міська державна адміністрація заявила, що має намір провести конкурс на нового орендаря будівлі кінотеатру "Київ".

Оскільки Департамент комунальної власності Києва не попередив орендаря про свої наміри не продовжувати термін оренди, що незаконно, колишня дирекція кінотеатру подала на КМДА в суд.

У травні кінотеатр "Київ" здали в оренду "Сінема Центру". На захист колишніх орендарів кінотеатру стали кінематографісти і глядачі, які з 7 червня провели серію вуличних акцій протестів, цього місяця кінотеатр закрили на інвентаризацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram