ГоловнаКультура

У Мистецькому Арсеналі запускають театральну лабораторію

Перший проект називається "Листи незнайомому другові з Нью-Йорка".

У Мистецькому Арсеналі запускають театральну лабораторію
Фото: Мистецький Арсенал

У Мистецькому Арсеналі з'явилася театральна лабораторія "Другий поверх", де представлять перший проект "Листи незнайомому другові з Нью-Йорка".

Прем'єра вистави відбудеться 23 і 24 грудня в правому крилі Мистецького Арсеналу.

Організатори називають проект "імерсивним променандним спектаклем" і відзначають, що його створено разом із підлітками з Новгородського Донецької області. Проект розповідає про життя людей, які залишилися жити в прифронтовій зоні.

15 підлітків приїдуть до Києва, щоб розповісти свої історії, і спектакль буде прогулянкою на Схід України. "Особисте й історичне, культура та індустрія переплелися в непросту канву проекту, яку пов'язують листи до далекого незнайомця", - йдеться в описі проекту.

Селище міського типу Новгородське до 1951 року мало назву Нью-Йорк. Воно було засноване в 1892 році німцями-менонітами, а в 1894-му німецький інженер Нібур побудував там фабрику для виробництва землеробських машин. У 1905 році побудували цегельний завод.

Для кожної історії, що розповідається в спектаклі, побудують окремий простір. Режисером постановки виступає Ольга Данилюк, за драматургію разом з нею відповідає Дмитро Левицький.

Нагадаємо, в Мистецькому Арсеналі триває виставка "Бойчукізм. Проект "великого стилю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram