ГоловнаКультура

Боб Ділан забрав свою Нобелівську премію

Церемонія відбулася у Стокгольмі без сторонніх.

Боб Ділан забрав свою Нобелівську премію
Фото: EPA/UPG

Американський співак Боб Ділан, який отримав Нобелівську премію з літератури в жовтні 2016 року, забрав її в суботу, 1 квітня.

Медаль і диплом були вручені йому в Стокгольмі, куди Ділан приїхав з концертом.

Член Шведської королівської академії Хорас Енгдаль розповів телеканалу SVT, що церемонія нагородження відбулася "у другій половині дня". На ній були присутні лише члени академії. На питання, чи був музикант щасливий після вручення йому нагороди, Енгдаль кивнув.

1 і 2 квітня у Боба Ділана були призначені концерти в Стокгольмі - першому пункті його європейського турне на підтримку нового альбому.

Нагадаємо, Боб Ділан став першим лауреатом Нобелівської премії з літератури, котрому її присудили за тексти пісень. У своєму рішенні Шведська академія пояснила, що премія присуджена за "створення нової поетичної мови в рамках великої американської пісенної традиції".

Перемога Ділана спричинила багато розмов. Згодом ще більше розмов спричинило його мовчання щодо присудження премії та відмова приїжджати за нагородою. Деякі поквапилися розтлумачити це як вияв байдужості до нагороди, хоча Академія згодом сказала, що рок-музикант дуже цінує присудження йому премії.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram