ГоловнаКультура

Фестиваль "Нове британське кіно" оголосив програму

У Києві покажуть "Суфражистку" і "Лобстера".

Фестиваль "Нове британське кіно", який розпочнеться в Києві 26 жовтня, відкриється фільмом Сари Гаврон "Суфражистка", в якому знялися Кері Малліган, Меріл Стріп і Гелена Бонем Картер.

Європейська прем'єра картини відбулася на Міжнародному Лондонському кінофестивалі. "Суфражистка" стала першим в історії фільмом, що отримав дозвіл на зйомки на території Вестмінстерського палацу, де проходять засідання Британського парламенту.

Також на фестивалі покажуть антиутопію Йоргоса Лантімоса "Лобстер", яка розповідає про недалеке майбутнє, в якому людям заборонено бути самотніми. Це перший міжнародний проект грецького режисера, головні ролі в картині виконали Колін Фаррелл, Рейчел Вайс, Леа Сейду і Бен Вішоу. Стрічка отримала п'ять номінацій на премію Європейської кіноакадемії, яку вручать 12 грудня.

Ще один фільм програми - мелодрама "45 років" режисера Ендрю Хея, знята за оповіданням відомого британського письменника і поета Девіда Костянтина. У центрі сюжету - пара, яка збирається відзначати 45-ту річницю весілля, і новина з минулого ставить під загрозу їхні стосунки. Дует Тома Кортні і Шарлотти Ремплінг визнали найкращим акторським ансамблем і відзначили "Срібним ведмедем" на Берлінському кінофестивалі. Фільм претендує на Премію Європейської кіноакадемії в трьох категоріях.

"Запалюючи зірки" - біографічна стрічка про валлійського поета, драматурга і письменника Ділана Томаса, відомого своїм складним характером і непростими відносинами з алкоголем. Фільм розповість про дружбу Томаса із шанувальником, який організував поетові турне Америкою. У головних ролях - Елайджа Вуд і Селін Джонс.

Жанр комедії у програмі фестивалю представляє "Леді у фургоні". Це історія немолодої пані, яка, одного разу припаркувавши свій фургон під вікнами письменника, прожила на тому місці 15 років. У головній ролі - зірка британського кіно і театру Меггі Сміт. Автор кінострічки - Ніколас Хайтнер, колишній художній керівник Лондонського національного театру.

Фільми будуть іти в кінотеатрі "Київ" із 26 листопада по 2 грудня. Показ - мовою оригіналу із субтитрами.

Організатори фестивалю - Британська рада в Україні та компанія "Артхаус Трафік".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram