ГоловнаКультура

Наприкінці червня в Україні покажуть два балети відомого хореографа Едварда Клюга

Головні чоловічі партії виконає Денис Матвієнко

Наприкінці червня в Україні покажуть два балети відомого хореографа Едварда Клюга

Наприкінці червня в Україні відбудеться прем'єра балетів Едварда Клюга - Radio and Juliet і Stabat Mater.

В обох постановках головні чоловічі партії виконує відомий український танцівник Денис Матвієнко. Разом з ним на сцені будуть учасники проекту The Great Gatsby.

Балет Radio and Juliet вже показали у Києві понад десять разів і кожен показ супроводжувався аншлагом. Radio and Juliet - це балет, який з успіхом збирає у залі шанувальників групи Radiohead, любителів сучасної хореографії та поціновувачів класичного балету, зазначають організатори.

Stabat Mater - це середньовічна католицька секвенція, на слова якої писали музику Шуберт, Россіні, Вівальді, Верді, Арво Пярт та інші. Серед них - Джованні Перголезі, чия музика надихнула Едварда Клюга на створення балету.

"За останні кілька років в Україні з'явилася величезна кількість шанувальників творчості Едварда Клюга. Едварда відносять до того рідкісного типу хореографів, твори яких, мінімалістичні за стилем, сповнені почуттів, емоцій і глибокого сенсу, - зазначає Олена Матвієнко, балетний продюсер. - Створюючи балет The Great Gatsby, ми зібрали приголомшливу трупу, і нам дуже хотілося продовжити нашу співпрацю. Водночас нас постійно просять показати балет Radio and Juliet. Тому ми з Денисом вирішили поставити на нашу трупу балет Radio and Juliet, а також новий балет Едварда Клюга Stabat Mater, який, я впевнена, вразить глядачів. Сьогодні, як ніколи важливо давати можливість людям відпочити від новин, при цьому змушуючи їх думати і відчувати. Війна спустошує людей, тому неймовірно важливо допомагати їм відновити власні резерви".

Прем'єрна вистава Stabat Mater разом із найвідомішим балетом словенського хореографа Radio and Juliet побачать у п'ятьох містах України. Два сучасні балети в один вечір покажуть у Львові, Києві, Одесі, Дніпропетровську та Харкові.

У Києві балети Stabat Mater і Radio and Juliet 24 червня відбудуться на сцені Палацу "Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram