ГоловнаКультура

На реконструкцію "Жовтня" уже виділили 12 млн грн з міського бюджету

У Київраді впевнені, що кінотеатр відновлять до жовтня

Заступник мера і секретар Київради Олексій Резніков впевнений, що реконструкцію кінотеатру "Жовтень" вдасться завершити в термін - до жовтня цього року.

Про це він повідомив під час інспекції робіт, що ведуться у кінотеатрі, інформує сайт Київради.

"Я впевнений, що вже у жовтні ми зайдемо у гості в наш улюблений кінотеатр і фестиваль "Молодість" відбудеться в оновленому приміщенні", - сказав він. Зазначимо, що "Жовтень" є лише однією з майданчиків кінофестивалю "Молодість", поряд з кінотеатрами "Київ" і "Кінопанорама".

Резніков також заявив, що на сьогодні на реконструкцію "Жовтня" з міського бюджету виділили 12 млн гривень. Загальний бюджет робіт становить 53 млн гривень. "Це бюджетні кошти, і найближчим часом внесуть зміни до бюджету міста, щоби зробити внутрішній бюджетний перерозподіл коштів для фінансування реконструкції", - додав він.

Депутат Київради, В'ячеслав Непоп повідомив, що до кінця липня у кінотеатрі "Жовтень" покладуть дах, а зараз тривають основні роботи: вивезене сміття і зміцнюють роботи.

При цьому "Жовтень" зазнає деяких змін: там розширять входи і виходи, встановлять пандуси, і унормують питання евакуації. Загалом планується зміцнити фундамент будівлі та її несучих конструкцій, а також замінити інженерні системи та утеплити будівлю кінотеатру.

Нагадаємо, що реконструкцією кінотеатру, за розпорядженням мера Києва Віталія Кличка, займається підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram