ГоловнаКультура

Хор "Щедрик", камерний оркестр і лауреат премії Горовиця виконають твір Вікторії Польової

У Києві відбудеться останній концерт циклу "Нова музика: Україна" музичного агентства "Вухо"

Хор "Щедрик", камерний оркестр і лауреат премії Горовиця виконають твір Вікторії Польової
Фото: Oleg Nitsko

11 червня у готелі Fairmont у Києві відбудеться концерт творів українського композитора Вікторії Польової та італійського автора Сальваторе Шарріно.

Про це повідомляють організатори концерту, агентство "Ухо".

Ця подія стане дев'ятою і останньою у циклі "New Music: Ukraine", в рамках якого роботи українських композиторів виконувалися в парі з творами зарубіжних авторів, котрі підбирали або куратори, або самі композитори.

Так, 11 числа на концерті зіграють "Літню музику" - твір Вікторії Польової, написаний у 2008 році. Його виконає хор "Щедрик", камерний оркестр Armonia Ludus і солістка Юлія Рубанова.

У другій частині концерту виконають твори Сальваторе Шарріно - володаря нагороди BBVA Foundation Frontiers of Knowledge, яку йому вручили з формулюванням "за відновлення можливостей вокальної та інструментальної музики, і за неймовірну самостійність звукового матеріалу". Його роботи зіграють скрипаль Андрій Павлов і піаністка Діна Писаренко, а також відомий піаніст Євген Громов.

Нагадаємо, до завершення підходить ще один цикл агентства "Ухо" – "Архітектура голосу", в рамках якого вокальні твори різних авторів грають у нетипових для проведення концертів місцях. Останній на цей момент концерт зіграли в оранжереї київського ботанічного саду ім. Фоміна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram