Ірпінь – рекордсмен! Доведено Національним реєстром рекордів

Ірпінь потрапив до Національного реєстру рекордів України за найбільшу кількість реконструйованих та збудованих за два роки парків і скверів.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Два роки тому, восени 2014 року, ми почали реконструювати в Ірпені перший сквер. Сьогодні його знають за ім’ям видатного ірпінського художника Володимира Сидорука. Але тоді ніхто не думав і не мріяв про якісь рекорди. На той час в Ірпені практично не було культурно облаштованих паркових зон. А ті ділянки зелених насаджень, які називалися парками, були занедбаними і не придатними для відпочинку. Більше того, деякі з них мали шанс «зарости» багатоповерховими будинками, адже були в оренді та частково у приватній власності. Наприклад, парк «Дубки» і «Центральний».

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Створюючи сучасні парки та сквери в Ірпені, ми вирішуємо багато питань водночас. По-перше, це місце для зручного і приємного відпочинку для мешканців і гостей міста. По-друге, статус парку чи скверу – це захист зеленої зони від забудов, це власність територіальної громади. По-третє, охайні парки та сквери – це зміна міського простору на краще, прикраса нашого дому і європейський вигляд міста.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Наступного року ми плануємо розпочати реконструкцію міського парку Перемоги, який є найстарішим парком на Приірпінні. Крім того, саме зараз триває судовий процес щодо повернення громаді всім відомого парку ім. Стельмаха. Також ми готові допомогти Спілці письменників України та привести до ладу і легендарний парк Будинку творчості в Ірпені, поміж дерев якого прогулювалися видатні українські літератори.

Але позмагатися за рекорди на всеукраїнському рівні Ірпінь може не лише парками. За останні два роки у місті було створено і введено в експлуатацію більше інфраструктурних об’єктів, ніж будь-де на Київщині. Ми пишаємося дорогами, які тепер має Ірпінь. Тільки за рік здійснено капітальний ремонт близько двадцяти автошляхів. Вулиці змінилися не лише ззовні, а й зсередини: повністю замінені комунікації, облаштована зливова каналізація.

Торік ми відкрили новий комунальний садочок «Бджілка». До кінця цього року збудуємо ДНЗ «Колібрі». У процесі будівництва ще один дитсадок, відкриття якого буде наступного року. І це також може стати рекордом сучасної України за кількістю збудованих у місті дитячих садків за два роки.

Лише за рік відкрито три амбулаторії сімейного типу. Кілька днів тому в Ірпені почав працювати новий мамологічний центр. Активно працюємо і над головним проектом Приірпіння – великим медичним центром, де функціонуватиме пологовий будинок, дитяча лікарня, гінекологія, дитяча реанімація, різноманітні діагностичні відділення.

Але, насправді, ми не женемося за рекордами. Ми хочемо створити в Ірпені здорові та комфортні умови для життя людей. А разом з тим показати всій Україні, що навіть зараз, у час економічно скрутний, можна активно та якісно розвивати свої населені пункти.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram