ГоловнаБлогиБлог Виталия Тараненко

Чи буде покараний голова Хмельницької облради, який захищає депутатів-“кнопкодавів”?

Прецедент, що трапився з головою Хмельницької обласної ради, членом Партії регіонів Миколою Дерикотом на останній позачерговій десятій сесії 19 квітня, одержав продовження.

Нагадаємо, що тоді місцевий “спікер”, наче зірвався з ланцюга, видав на-гора: “Нині у законодавстві немає норми, яка б забороняла депутатам голосувати за інших депутатів під час сесій. Якщо б такий закон був, то, відповідно, це питання не стояло на порядку денному у Верховній Раді. Таким чином, хотів би побачити, хто покаже мені такий закон”, — сказав він.

Тепер поціновувачам депутатів-“кнопкодавів” зацікавилися бютівці. Народний депутат від фракції “БЮТ-Батьківщина” і голова Хмельницької партійної облорганізації ВО “Батьківщина” Василь Кравчук “підключив” до роботи прокуратуру області. У зверненні до прокурора Юрія Голуба він зазначив, що голова облради сфальсифікував рішення сесії (виділення 323 тис 52 грн на проведення проміжних виборів депутата обласної ради в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №17, які призначені на 6 травня 2012 року) та, при особистому сприянні, видав картки відсутніх депутатів їхнім колегам, котрі проголосували. Залишається дочекатися, який вердикт винесуть підлеглі Пшонки.

Цікаво, що мав на увазі пан Дерикот, коли писав офіційне звернення на сайті облради: “…всією територіальною громадою маємо щоденно дбати про наш рідний край і бути його патріотами. Адже всі ми спільно творимо історію та літопис нашого чудового Поділля”. Чи не патріотів-“кнопкодавів?!

Фото: Предоставлено Виталием Тараненко

Фото: Предоставлено Виталием Тараненко

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram