ГоловнаБлогиБлог Михайла Апостола

Повторні вибори по 132-му ОВК Миколаївської області були повністю сфальсифіковані

Мною та моїми колегами народними депутатами Олегом Медуницею та Ігорем Бриченко вчора на момент проведення виборів здійснювався контроль за спостереженням проведення повторних виборів по 132-му виборчому округу Миколаївської області, де єдиним кандидатом від опозиції, висунутий Аркадій Корнацький, а його опонентом став губернатор Миколаївської області Микола Круглов, висунутий від Партії регіонів.

Фото: Михаил Апостол

Приїхавши в Миколаївську область, ми отримали інформацію про те, що в готелі біля окружної виборчої комісії зібралися 200 молодиків специфічної зовнішності, які збираються взяти участь у провокаціях на дільницях. Ми відразу ж поїхали на територію готелю "Генеральська дача", який знаходиться на території військової частини, де нас зустріли 20 «тітушок», не дозволивши пройти далі. Представлятись вони відмовились, тоді ми змушені були викликати міліцію. Замість міліції на територію готелю приїхали три депутати від Партії регіонів - Микола Жук, Артем Іллюк та Юрій Гержак. Очевидно, щоб не загострювати ситуацію нас відпустили, але пройти на територію готелю нам не дозволили. Регіонали заявили, що це їхня територія громадської приймальні.

Крім того, не зважаючи на заборону агітації в день виборів громадська організація Партії регіонів «За чесні вибори» під стінами ОВК проводила агітацію.

 Мною та моїми колегами народними депутатами Олегом Медуницею та Ігорем Бриченко, а також волонтерами було зафіксовано більше 50 автобусів з карусельниками, які голосували за виборців, та які не пройшли на вибори. 18 з них було заблоковано нами на під'їзді до Первомайську в день голосування.

Провладний кандидат від регіонів використовував наступні механізми: підкуп виборців, примус та контроль за голосуванням бюджетників, застосування фальшивих бюлетенів.

Виявляється Первомайський молокозавод, де власниками є знамениті тітушки-Табалови, випустив молоко «За Круглова», тобто за кандидата від Партії регіонів. Пакети молока призначалися для жителів районів, що входять до виборчого округу № 132 Миколаївської області.

Безпідставне знаходження сторонніх осіб на території дільниці Голова дільничної виборчої комісії в Первомайську пропустив на територію ділянки кількох представників громадського формування для охорони порядку - членів громадської організації, які позиціонують себе, як козацьке військо. Ситуація відбувалася на дільниці № 480674 в гімназії Первомайська. В Арбузинському районі почали день голосування, не маючи кворуму в комісії: станом на 8:00 членів комісії було недостатньо для того, щоб розпочати виборчий процес.

Ми вимагаємо негайного створення слідчої комісії Верховної Ради щодо фальсифікації виборів на 132 окрузі та інших чотирьох округах. Початок кримінального провадження та притягнення до кримінальної відповідальності виконавців і замовників фальсифікацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram