ГоловнаБлогиБлог Юрія Лагутова

Революція охоплює лівобережжя Києва

Громадська організація «Перспектива ХХІ сторіччя», Дніпровський районний у місті Києві комітет Регіональної профспілки військовослужбовців міста Києва та Київської області й Центр суспільного розвитку «ІНТЕР-АКЦІЯ» ініціювали створення комітету «ВОЛЯ ЛІВОБЕРЕЖЖЯ» для згуртування громадян заради скоординованої діяльності щодо впровадження ідей та принципів революції Євромайдану за місцем проживання кожного. Базовим осередком роботи комітету визначено Дніпровський район міста Києва, Революційним комендантом якого став підполковник Олег КУЛИК (на фото).

Фото: Надано Юрієм Лагутовим

Ініціаторами оприлюднений Маніфест єдності з Євромайданом, де наголошується, що повстання народного духу невипадкове: воно засвідчує всезростаючу зрілість українського суспільства, його готовність зробити вирішальний історичний крок – повсюдно скинути пута антидемократичної корупційно-репресивної системи.

Текст документу цитується нижче:

«Україна іде нелегким шляхом. Нині очевидно, що незалежність, утверджена грудневими днями 22 роки тому, не була подарунком. То був лише початок випробування українців на наявність колективної волі, без якої не буває гідної долі. Найбільш свідомі із нас завжди це розуміли. Вони послідовно боролися і за тих, хто «міцно спав». Акція «Україна без Кучми», а після – Помаранчева революція – не були даремними. За ними наставали розчарування та жорстока реакція, апогей якої лютує саме тепер, але ж що не вбиває – робить сильнішим!

Під кийками «Беркуту» широко розкриваються очі та приходить усвідомлення, що довготерпіння в очікуванні на добрих гетьманів з «чудодійними» людськими якостями – пройдений етап, як і намагання сховатися у власній «шкарлупі». Само собою не «розсмокчеться», буде лише гірше.

Відома істина: «Хочеш зробити добре – зроби сам!» Час ставати господарем країни, міста, району, щоб не лише Янукович облишив спроби виставляти нас на торги з ЄС чи Росією, але і його тимчасові намісники – київський глава адміністрації чи різні районні посадовці слугували територіальній громаді, а не Партії регіонів, чиї партквитки вони досі леліють біля серця.

Ми беремо під безпосередній народний контроль місцеву владу не обрану людьми, а призначену Януковичем. Її вищі керівники мають публічно визначитися чиї інтереси вони захищають у державних адміністраціях та обрати одне: або членство і головування в осередках партії, що покриває кривавих катів Євромайдану, або – чесна праця під наглядом громадян! Спеціалісти та чиновники середньої ланки не мають виконувати будь-яких вказівок за межами посадових інструкцій. Ми захистимо їх від можливих репресій!»

Комітет «ВОЛЯ ЛІВОБЕРЕЖЖЯ» запрошує усіх вийти 19 грудня 2013 року о 13.00 за адресою: бульвар Праці, 1/1 на пікетування Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації з вимогами, викладеними у Маніфесті, та включатися в спільну роботу!

Контактні телефони: (067) 232-52-04, (095) 425-55-26, (093) 722-47-39.

Юрій Лагутов Юрій Лагутов , Директор Центру суспільного розвитку «ІНТЕР-АКЦІЯ»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram