ГоловнаБлогиБлог Геннадія Ткачука

Звернення до Гаазького трибуналу - один із шляхів зупинення військової агресії Росії в Україні

Верховна Рада днями прийняла проект постанови щодо визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду щодо ситуації, яка сталась внаслідок збройного вторгнення Російської Федерації на територію України та вчинення злочинів проти людяності.

Дане рішення є досить важливим, оскільки розглядається як один із шляхів зупинення військової агресії Росії в Україні. Зараз до нашої держави прикута увага всього світу, адже саме Україна є форпостом боротьби з проявами тероризму та військової агресії.

За даними ООН, в Україні загинули вже майже 6 тисяч осіб, більш як 10 тисяч - дістали поранення, майже мільйон громадян були вимушені залишити свої домівки.

Незважаючи на міжнародні санкції, запроваджені проти Росії, Москва не припиняє війну, постачаючи на Донбас важке озброєння та навіть регулярні війська. Останнім кричущим актом насильства з боку РФ та підтримуваних нею терористів став обстріл з "Градів" житлових кварталів Маріуполя, внаслідок якого загинули десятки мирних мешканців, близько сотні людей отримали поранення.

Хтозна, яка ідея виникне завтра у хворій уяві кремлівських начальників чи ватажків терористів, на які ще злочини вони підуть, аби вгамувати свої імперські апетити. Їх злодіяння вже давно вийшли за межі суто внутрішнього конфлікту між двома державами, варто лише пригадати трагедію з малайзійським боїнгом. Саме тому долю цих ганебних злочинців повинен вирішувати Міжнародний кримінальний суд.

Посадові особи РФ та керівники терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», злочинні дії яких призвели до масового вбивства мирного населення, мають бути притягнуті до відповідальності Гаазьким трибуналом.

Перший крок до цього вже зроблено – ухвалено заяву Верховної Ради до Міжнародного кримінального суду для покарання злочинів проти людяності та військових злочинів. Тепер Кабінет міністрів України та Генпрокуратура повинні, не гаючи часу, зібрати необхідні матеріали та належну доказову базу.

Нагадаю лише уроки історії - Адольф Гітлер, Бенітто Муссоліні, Саддам Хусейн, Муамар Каддафі, Слободан Мілошевич, Хосне Мубарак теж були диктаторами і вважали себе "Володарями Світу" і чим закінчили?

Вірю в те, що рано чи пізно всі ватажки агресора понесуть заслужене покарання. Правда на нашій стороні!

Геннадій Ткачук Геннадій Ткачук , Народний депутат України, "УДАР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram