Я підтримую страйк ДАІшників

У соцмережах поповзли чутки про нинішній страйк ДАІшників. Якби був на місці звільнених бідолах (свят-свят звісно), то сам би протестував.

Фото: Надано Олександром Ганущиним

Як відомо, нинішнього міністра Авакова громадські активісти усім миром допекли і він видав на гора допис від 13 січня 2015 року, у якому згадав про Майдан і порушення горе-міліціонерів, котрі замість безпеки руху цькували мітингувальників. І там же був винесений вердикт, цитую: «В результате проведенной проверки, принимая во внимание ст.3 п.10 Закона Украины " Про очищення влади" уволены из органов внутренних дел инспектора ГАИ, принимавшие участив в составлении противоправных протоколов против участников Евромайдана, Автомайдана:

в Киеве – 42 сотрудника, Киевской обл. – 11, Харьковской обл. – 5, Днепропетровской обл. – 3, Житомирской обл. – 9, Львовской обл. – 16, Ивано-Франковской обл. – 1, Кировоградской обл. – 2, Полтавской обл. – 4, Херсонской обл. – 2, Хмельницкой обл. – 7».

Проте списочок пан міністр не оприлюднив. Воно і ясно чому – серед звільнених, вочевидь, особи, котрі лише диригували паличками. Себто, стрілочники у загальному розумінні.

Чому це пан Аваков зробив, неважко здогадатися – йде річниця Майдану, слід бодай щось показати на предмет очищення і теде. Але і нема секрету, чому відсутній список. Бо коли б громадськість побачила, що там лише стрілочники і жодної особи з апарату ДАІ МВС України…

Ну але все по черзі. Одразу висловлю власну версію. Так, «стрілочників» теж треба карати. Якщо нема можливості покарати тих, хто їм, «стрілочникам», ставив завдання. Бо до цього часу і пан міністр, і пан Ярема тримаються версії, що 102 ДАІшникам, котрі перемерзли на дорозі, в голову залізли всякі дурниці і вони, увага, на свій розсуд, почали робити різні капості мітингувальникам. Причому капосників таки не 102 (і нічого посилатися тут на номер виклику), а мінімум 260.

Тобто передстрайкова ситуація назріла чому. З 260 рядових тримачів паличок вибрали 102 жертв і дали на звільнення. Ну як тут не пострайкуєш.

Тому порада звільненим міліціянтам проста. Страйкуйте, згадуйте, хто давав доручення в минулорічні зимові дні, які накази хто зачитував. Здавайте їх по повній. Час настав…

І ще. Щоб підсолодити. ДАІшники самі розказують, що після Майдану ставлення до них покращали. Бо найбільшими папуасами в погонах стала «Беркутня»… Так що страйкуйте і тіштеся…

Олександр Ганущин Олександр Ганущин , Голова Львівської обласної ради (2015-2020)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram