ГоловнаБлогиБлог Геннадія Ткачука

Діалог з терористами і фінансування окупованої території? – Не дочекаєтесь!

Як заявила вчора спікер Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко, президент України Петро Порошенко своїм указом про припинення фінансування Донбасу виштовхує з України частину жителів. При цьому вона зазначила, що Росія продовжить допомагати мешканцям Донбасу «гуманітарною допомогою».

Фото: EPA/UPG

Вважаю, що подібні заяви виглядають досить абсурдно. М’яко кажучи, це просто чергова маячня з боку Росії.

По-перше, про яку «гуманітарну допомогу» йде мова? Про допомогу бойовикам і терористам? Адже очевидно, що до звичайних мешканців Донбасу ця допомога не доходить. Інакше як пояснити протести голодних людей проти керівництва самопроголошених республік?

На думку російської чиновниці, рішення президента України є «жорстоким і нелюдським».

Насправді ж, нелюдським є рішення Путіна, який розв’язавши війну, приносить в жертву добробут і життя свого ж народу, намагаючись вгамувати власні імперські апетити.

Однак скільки б Росія не спекулювала на темі, що Україна припиняє фінансування окупованих територій, наша держава продовжує постачати туди газ і електроенергію, навіть не зважаючи на відсутність оплати за спожиті ресурси.

І саме Україна, на відміну від Росії, дійсно робить якісь реальні кроки, щоб уникнути справжньої гуманітарної катастрофи в регіоні.

Дуже прикро, що обмануті солодкими обіцянками про краще життя, мешканці Донбасу опинилися у глухому куті. Очевидно, що Росія хоче влаштувати на цих територіях другу ніким не визнану Осетію чи Придністров'я.

Однак скільки б Росія не брязкала зброєю біля кордонів України, активізація бойовиків і нагнітання паніки довкола можливого прориву є елементом шантажу з боку Кремля.

Це спосіб, яким Росія намагається змуситиУкраїну, по-перше, почати переговори з терористами, по-друге, відновити фінансування Донбасу.

Однак Україна не вестиме з російськими найманцями жодних переговорів! Крім того, до тих пір, поки окупована територія буде контролюватися всілякими пройдисвітами, держава не буде фінансувати терористів і самозванців!

Геннадій Ткачук Геннадій Ткачук , Народний депутат України, "УДАР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram