ГоловнаЕкономікаДержава

Віялові відключення в Україні можуть початися через два тижні

Кабінет Міністрів розгляне питання оголошення НС в енергосистемі.

Віялові відключення в Україні можуть початися через два тижні
Фото: 112.ua

Міністерство енергетики вирішило внести на розгляд уряду розпорядження про оголошення надзвичайного стану в енергосистемі через дефіцит вугілля антрацитної групи.

Про це на засіданні антикризового енергетичного штабу повідомив міністр Ігор Насалик.

"Ми підготували розпорядження про тимчасові надзвичайні заходи на ринку електроенергії і найближчим часом будемо вносити на розгляд Кабінету Міністрів", - сказав він.

На запитання, коли варто очікувати кризової ситуації, міністр відповів: "Через два тижні почнуться, враховуючи запаси, які в нас є по різних генераціях, цей термін може бути від 14 до 45 днів. Але можна сказати, що через два тижні ми зіштовхнемося з проблемою покриття пікових навантажень в енергосистемі".

За його словами, запаси антрациту на ТЕС і ТЕЦ сьогодні становлять близько 927 тис. тонн. "Коли будуть спрацьовані ці залишки вугілля, ми не зможемо обійтися без обмеження споживачів, застосовуючи спеціальні графіки аварійних відключень", - сказав своєю чергою в. о. керівника "Укрернего" Всеволод Ковальчук.

Нагадаємо, на Донбасі перекрито три залізничні гілки, що призвело до зупинки поставок антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram