ГоловнаЕкономікаФінанси

Товарообіг між Україною і Молдовою у 2016 році збільшився на 10-15%

Гройсман проводить зустріч із прем'єром Молдови Філіпом.

Товарообіг між Україною і Молдовою у 2016 році збільшився на 10-15%
Владимир Гройсман во время встречи с премьером Молдовы Павлом Филипом
Фото: kmu.gov.ua

Товарообіг між Молдовою і Україною в 2016 році зріс на 10-15%.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з прем'єром Молдови Павлом Філіпом, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Ми бачимо на сьогодні непогану динаміку, позитивну, з точки зору двосторонньої торгівлі. Ми бачимо 10-15% зростання експортно-імпортних операцій, це доволі хороший показник", - сказав він.

Гройсман також подякував Філіпу за те, що Молдова скасувала обмеження на постачання з України м'ясо-молочної продукції та цементу.

"Переконаний у тому, що це посилить наші спільні позиції, і просив би розглядати Україну і в економічному плані як стратегічного партнера. Ми готові тут до максимального розширення співпраці та щоб ця співпраця була вигідною для наших двох держав", - додав він.

Нагадаємо, навесні 2016 року Молдова ввела тимчасові імпортні мита на українські молочні продукти, м'ясо і цемент, а також встановила квоти на їх поставку, пояснивши своє рішення різко збільшеними обсягами поставок з України. Це пов'язано з тим, що коли Російська Федерація ввела ембарго на імпорт усіх товарів з України, українські експортери переорієнтувалися на інші ринки збуту і в першу чергу - на ринок Молдови.

У листопаді Молдова вирішила не продовжувати квотування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram