ГоловнаБлогиЦифра тижня

Україна увійшла до топ-5 країн за часткою електроавто

Україна зайняла четверте місце в світі за часткою електромобілів, які були зареєстровані в країні у 2016 році від загального обсягу зареєстрованих. У минулому році продажі електромобілів в Україні зросли на 160% у порівнянні із попереднім 2015 роком. Відповідно до даних Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ, за останній рік кількість авто на електротязі виросла у чотири рази до 2593. Випереджають Україну за кількістю зареєстрованих у 2016 році електромобілів тільки Норвегія, Нідерланди та Ісландія, у першу п’ятірку входить також Швеція.

Частка електромобілів становить 4% від загальної кількості авто, зареєстрованих у 2016 році. В той же час у 2016 році в Києві кількістьзарядних станцій виросла з 38 до 136 точок, а в Україні загалом з 153 до 577 станцій. Тобто зараз на одну зарядну станцію існує приблизно чотири електромобілі 

Не менше 100 зарядних станцій для електромобілів передбачається встановлювати в України кожні три місяці протягом наступного року. Ці дані переконливо свідчать про те, що рядові споживачі гнучко реагують на зміну ринкової кон’юнктури та існуючих можливостях економити на паливі. Для подальшого активного зростання кількості електромобілів, не лише в Києві, але також в регіонах України, в кожному місті має бути встановлено не менше десяти зарядних станцій.

Цифра тижня Цифра тижня , Спільний проект ІСЕД та LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram